Conceptes


Slow food

El concepte de slow-food va ser promogut per una associació, fundada el 1989, que volia contraposar-se al fast-food. L’objectiu és impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la manca d’interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries. Associat, hi ha el concepte Km […]


Prendre mesures

Primer mercès per la jornada on varem conèixer com mesurar diferents paràmetres. Em va entusiasmar tant el projecte que he estat navegant cercant enllaços del tema (consulta feta el 28/3/2014). Us adjunto el que he trobat. Eva Ceano-Vivas Contaminació (Viquipèdia). Segons el medi, segons els efectes. Tipus de radiació *    Radiación electromagnética *    Radiación ionizante […]


Mapar i mapatge

Després de consultar el servei de lexicografia de l’IEC, el Termcat i Optimot en relació a la terminologia referida al mapa, prenem les següents decisions: 1)      La forma mapar està àmpliament documentada en la lexicografia catalana i té una certa antiguitat. 2)      La forma nominal mapatge és la que deriva directament de mapar, mecanisme que […]


Sostenibilitat 1

El terme sostenibilitat fa referència a la capacitat de mantenir indefinidament la forma en què vivim, i inclou aspectes ecològics, econòmics i socials. És a dir, duu implícita una forma d’organitzar l’activitat humana, que, sense perdre el confort assolit, garanteixi la conservació del planeta per a que el puguin gaudir també, com nosaltres hem fet, […]