Comerç, serveis i turisme sostenibles

La realitat ens empeny cap a una transició, que passa per buscar un barri més sostenible entre tots. Cal reduir el consum de recursos, sense canviar l’estil de vida, el confort, sinó canviant el comportament. Amb petits canvis, com ara compartir, reparar, reutilitzar… vaja, com feien els nostres avis, la petjada que deixarem serà millor.
Per això volem buscar mercats, botigues de segona mà, de productes locals, de comerç just, tallers de reparació… botigues que, pels seus productes o per la seva actitud segueixin criteris de sostenibilitat.
Centrant-nos, de moment, en el comerç alimentari, volem posar una activitat que compari diversos la procedència dels productes i el cost en embalatge, entre altres criteris. L’activitat està prevista pel 10 de maig.

ICONES I CRITERIS PER MAPAR MBCN+S: Comerç, serveis i turisme sostenibles.
Bones pràctiques i altres enllaços.


Slow food

El concepte de slow-food va ser promogut per una associació, fundada el 1989, que volia contraposar-se al fast-food. L’objectiu és impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la manca d’interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries. Associat, hi ha el concepte Km […]


Comerç, serveis i turisme sostenibles

1. Consum responsable (La Fàbrica del Sol) 2. El camí després de Rio+20: estils de vida sostenibles per al 2050 3. Entrevista a Bettina Schaffer, directora de projectes d’Ecoinstitut Barcelona (maig 2012) 4. Pam a pam, el mapa del consum responsable (SETEM) 5. Associació de Comerciants de Sarrià 6. Comerços Verds de l’Eixample. 7. Bye bye […]