Dimecres 26 d’abril de 2017: Dia Mundial de Conscienciació Envers el Soroll

Print Friendly, PDF & Email

campanari_Sarrià

Dimecres 26 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació Envers el Soroll, des de la Fàbrica del Sol s’organitza una acció molt activa i a escala de ciutat on participi la ciutadania, realitzant un aixecament sincronitzat dels sons del paisatge sonor de cada una de les Seus del Districte.
L’equipament organitzador a Sarrià-Sant Gervasi és la Casa Orlandai des de l’ecocomissió.

Es tracta que els adults i famílies, de forma coordinada i acompanyats per un tècnic, facin gravacions de l’ambient existent, amb els aparells enregistradors de que disposin (mòbils amb MP3, vídeos, o millor gravadores amb WAV 46/24). També es faran mesures amb sonòmetres per enregistrar els decibels en el moment de les gravacions i fotografies per il·lustrar tota l’acció.

Les gravacions es faran de manera sincronitzada a tots els districtes i constaran de tres episodis; el primer dedicat al paisatge sonor general, el segon a un paisatge específic més local, i el tercer a un so a microescala. Tots tres casos seran escollits (d’aquí el nom de deriva sonora) pels participants.

Ens trobarem a la plaça de la Vila, i aquest és el programa:
17.45 h: Benvinguda i presentació de l’acció del dia mundial
18.10 h: Explicació del tècnic especialista sobre la tècnica d’enregistrament, els procediments de mesura i els objectius de l’acció i elecció dels punts d’enregistrament
18.45 h: Enregistrament de la primera deriva a la mateixa plaça de la Vila
19 h: Enregistrament de la segona deriva (aprofitar l’hora en punt per si hi ha só de campanes) davant de l’església
19.15 h: Enregistrament de la tercera deriva: a la plaça Artós
19.30 h: Conclusions i comiat

Posteriorment, un cop processats aquests sons, s’incorporaran al Mapa de Barcelona + Sostenible i es farà difusió del mateix.