Orígens del mapa verd

Print Friendly, PDF & Email

Com gaudir del món sense sortir del barri? Moltes vegades anem lluny a buscar tresors, sense fixar-nos en el que tenim a prop.

 

 

Un món verd

El mapa verd de Sarrià vol destacar el que hi ha: des dels arbres singulars a les parades del bicing, passant pels comerços ecològics i els punts de recollida de brossa classificada.

Un món sostenible

El mapa verd de Sarrià inclou, a més dels aspectes ecològics, d’econòmics i socials. Ens ajuda, per tant, a organitzar de forma perdurable la nostra activitat. Millorant el barri, doncs, contribuïm a la millora global.

Mil i una capes
Malgrat que set són les capes inicials del projecte:

  • els béns naturals; arbres i jardins singulars
  • la recollida i la gestió dels residus
  • les fonts i els usos de l’energia
  • la mobilitat i l’accessibilitat
  • les botigues més ecològiques
  • la vida associativa
  • els béns culturals: el segell característic del barri
    …  se’n poden fer tantes com vulguem.

Un mapa cohesiu

Mitjançant la participació i la informació obtingudes de tothom que hi vulgui participar, el mapa verd de Sarrià té la voluntat d’enfortir la xarxa ciutadana.

Un mapa viu

Com és obert a la participació de tothom en la seva confecció, és un mapa viu i canviant en la mesura que les coses canvien. Voldríem que el projecte no acabés mai!

Una prova pilot

Dins el grup que impulsa del Mapa Barcelona més Sostenible, el Mapa Verd de Sarrià és una prova pilot del que podrien tenir els setanta-tres barris de Barcelona, les ciutats i els pobles d’arreu.

Sarrià sense fronteres

El mapa verd de Sarrià no és un invent sarrianec, ja n’existeixen d’altres. La diferència és que s’inclou en un moviment internacional que s’escampa arreu.

Com participar?
A més del contacte directe, hi ha reunions, tallers i itineraris destinats a bolcar tot el nostre coneixement al mapa verd.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *