Dimecres 18 de juny, el Mapa Verd de Barcelona i el de Sarrià, a la Casa Orlandai

Print Friendly, PDF & Email

20140618_presentació MB+sDimecres 18 de juny de 9.30 a 11 h té lloc la presentació del ‘Mapa Barcelona + Sostenible’ al Centre Cultural Casa Orlandai. Es requereix inscripció prèvia.

COMPLET

20140618_OGM_nota de premsa

El Mapa Barcelona + Sostenible és una oportunitat única per visualitzar la contribució que tots nosaltres aportem per millorar la nostra ciutat, des d’iniciatives petites i incipients fins a projectes grans i consolidats. També és una eina de reconeixement comunitari, de comunicació i de sensibilizació.

Es tracta d’un mapa virtual interactiu, vinculat a l’Open Green Map. B+S és també una xarxa social per a smartphones, que reuneix les iniciatives sòcio-ambientals rellevants de la ciutat. En concret, el mapa proporciona informació pràctica sobre punts d’interès (com ara botigues, allotjaments, equipaments i infraestructures), itineraris senyalitzats amb codis QR, i experiències ciutadanes (relats, fotografies i activitats). És també una eina de dinamització comunitària i un projecte compartit entre l’administració, empreses i entitats del tercer sector.

Programa

9.30 h. Benvinguda i presentació
Benvinguda. Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona.
Presentació del Mapa B+S. Oriol Giménez, Societat Catalana d’Educació Ambiental.

9.50 h. Visions complementàries.
– Mapatge de Sarrià: una experiència veïnal. Cristina Junyent, Ciència en Societat, Casa Orlandai.
– El mapa com a eina didáctica per a les escoles. Marta Vilar, Agenda 21 Escolar.
– Mapant les iniciatives de consum responsable des dels barris. Jennifer Coronado, Espai Ambiental, i Raquel Nuñez, Barnamil.

10.40 h. Torn de preguntes.

11 h. Cloenda.

Inscripcions

Es requereix inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Aforament limitat.

Si voleu assistir a l’acte i necessiteu alguna mesura d’accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva, interpretació de signes o transcripció escrita en pantalla, cal que ho comuniqueu abans del 13 de juny a lafabricadelsol@bcn.cat.

Col·laboren: Ajuntament de Barcelona, Barnamil, Casa Orlandai, Centre de Recerca i Informació en Consum, Fundació Ciència en Societat, Associació Espai Ambiental, Societat Catalana d’Educació Ambiental, Fundació de Prevenció de Residus i Consum Responsable i Open Green Map.